”Askehave – Forbandet blod” af Jakob Melander

People’sPress 2019 – 448 sider

Min anmeldelse

Med ”Askehave – Forbandet blod” viser Jakob Melander igen en anden side af sit forfatterskab. Første gang var, da han i samarbejde med Bibelselskabet udgav krimien ”Elektra”, som er inspireret af fortællingen om Kain og Abel. Denne gang er der tale om et thrillerdrama. Almindeligvis er Jakob Melander kendt for den internationalt anerkendte serie om politiefterforskeren Lars Winkler.

”Askehave – Forbandet blod” er på samme tid et familiedrama og en thriller om truende vinde, der blæser ind over det internationale danske shippingfirma Askehave Shipping i form af faldende aktiekurser. Begge dele har relation til den truende klimakrise.

Handlingen tager sin dramatiske begyndelse den dag Askehave Shippings direktør og storaktionær Magnus Askehave skal fejre sin 60-årsdag.

Hans to børn den 27-årige Malin og hendes lidt ældre bror Robert har besluttet sig for at deltage i fødselsdagen. De har ikke haft noget med deres far og mor at gøre i 8 år i protest mod, at Askehave Shipping er en af de virksomheder, der bl.a. på grund af olieindvinding er en trussel mod klimaet. Både Malin og Robert har været stærkt engagerede i kampen for at redde klimaet

Robert arbejder i Clima Action Network for bæredygtighed, og Malin er forsanger i det kendte band Gaia 5, som agiterer for det samme.

Lige inden fødselsdagsfesten begynder, begår faderen selvmord, og der udspiller sig efterfølgende et drama af dimensioner.

Malin står til at indgå i firmaet. Hvad gør hun nu – hende der jo repræsenterer det stik modsatte af det, som Askehave Shipping står for? Hvordan håndterer firmaets bestyrelse de næsten uoverskuelige problemer for at imødegå aktiefald? Hvordan håndteres de interne kampe om magten i Askehave Shipping? Hvem er ven, og hvem er fjende i firmaet.  Hvordan redder man et mor/datterforhold? Hvordan forholder man sig til familiehemmeligheder?

Også et tema om kærlighed, parforhold og utroskab har Jakob Melander fået med i bogen.

Læseren får et virkelig godt kendskab til bogens personer. Malin er hovedpersonen og særdeles velbeskrevet på samme måde som bogens andre vigtige personer.

Også miljøerne fremstår tydeligt for en, uanset om man befinder sig indendørs eller udendørs.

Jeg synes nok – selv om det er utrolig spændende læsning – at antallet af problemer er lige lovlig mange til, at handlingen opleves helt realistisk. Næppe er et problem løst, før det næste opstår. Man sidder hele tiden og tænker, at på næste side opstår der igen et problem. Man overraskes ikke helt, da problemerne kommer i en lind strøm.

Uanset dette, så synes jeg, at det er interessant og vedkommende, at Jakob Melander lader et thrillerdrama tage sit udgangspunkt i den herskende klimakrise.

 ”Askehave – forbandet blod” er første bind i serien om sangerinden og klimaaktivisten Malin Askehave. og jeg skal selvfølge også læse efterfølgeren.

4 krimihjerter af 5

People’sPress 2019 – 448 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen kan læses både som lyd- og e-bog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...