”Tavse skrig” af Angela Marsons

Forlagets beskrivelse

Selv de mørkeste hemmeligheder kan ikke ligge begravet for altid.

Fem skikkelser står forsamlet om en overfladisk grav. De havde alle sammen skiftedes til at grave. Et hul i voksenstørrelse ville have taget længere tid. Et uskyldigt liv var blevet taget, men pagten var blevet indgået. Deres hemmeligheder ville blive begravet, forseglet med blod.

År senere bliver en skoleforstander fundet brutalt druknet, det første i en stribe af makabre mord, der ryster Black Country.

Men da der bliver fundet ligrester ved et tidligere børnehjem, kommer foruroligende hemmeligheder også for dagen. Det går snart op for kommissær Kim Stone, at hun er på jagt efter et sygt sind, der har dræbt over flere årtier.

Antallet af lig vokser, og Kim er nødt til at standse morderen, før vedkommende slår til igen. Men kan Kim konfrontere dæmonerne fra sin egen fortid for at fange morderen, før det er for sent?

Anmeldelse

”Tavse skrig” er en på alle måder meget spændende, men også grufuld bog. Angela Marsons formår i krimiens form at sætte fokus på, hvad børn og unge mennesker kan blive udsat for, hvis de anbringes på en institution, hvor voksne blandt personalet udsætter dem for grusomheder.

Bogens kvindelige hovedperson Kim Stone er en meget dygtig efterforskningsleder. Hun er bestemt ikke som folk er flest. Hun er særdeles skarp men har visse mangler med hensyn til sociale kompetencer. Hun har haft en vanskelig barndom og ungdom og har ikke svært ved at sætte sig ind i de anbragte børns ageren og traumer. Hun er på mange måder en barsk og ikke autoritetstro efterforsker, men i sit inderste viser hun også meget medmenneskelighed. 

Kim Stone er meget fint beskrevet. Det samme er bogens øvrige personer. Det er en god evne for en forfatter, at hun kan skabe gode billeder af bogens personer.

Bogen beskriver også virkelig godt de steder, hvor handlingen foregår.

Selv om man ind imellemser handlingen fra gerningsmandens side, kan man ikke umiddelbart fornemme, hvem det er. Der er flere muligheder.

Bogen er fyldt med barske og væmmelige scener og beskrivelser. På trods af det, er der også plads til humor.

Jeg skal gerne indrømme, at jeg til sidst i bogen fik mig en gedigen overraskelse.

4 krimihjerter af 5

Jentas 2018 – 368 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...