”Synderen” af Tess Gerritsen

Jentas 2016 – 350 sider

To nonner findes brutalt myrdet i kapellet på et amerikansk kloster. Hvad er motivet til at to kvinder, som lever i afsondrethed, skal slås ihjel?

Motivet kan være meget svært at få øje på, men efterhånden som efterforskningen skrider frem, går sandheden i al sin gru op for retsmedicineren Maura Isles og politiefterforskeren Jane Rizzoli. Hvad, de to finder ud af, er både grufuldt og meget tankevækkende.

Bortset fra den ene af de to dræbte nonner, er nonnerne alle oppe i årene. Gennem efterforskningen får man et glimrende indtryk af livet på katolsk nonnekloster.

Set fra en udenforstående synsvinkel, er det ikke til at forstå, at nogle kvinder er så stærke i deres tro, at deså at sige forsager alt.

Både personerne og de steder, hvor handlingen foregår, er godtbeskrevet.

Det, som både Maura og Jane hver især foretager sig efterforskningsmæssigt, virker troværdigt. De er dygtige begge to. Menneskeligt er de temmeligforskellige. Maura erden rolige og eftertænksomme ogJane den pågående og undertiden meget barske.

Begge to har dog problemer med deres kærlighedsliv. Det fylder meget i deres tanker, og så sandelig også i bogen. Efter min mening alt for meget.

Forfatteren Tess Gerritsen er uddannet læge, og det fornægter sig bestemt heller i bogen. Der er meget grundige beskrivelser af både obduktioner og andet lægeligt. Det er for så vidt fint nok, idet det styrker bogens troværdighed, men også her synes jeg trods alt, der er for meget med.

Der er helt bestemt spænding og dramatik i bogen, men jeg synes ikke, den lever op til de tidligere bøger, jeg har læst at Tess Gerritsen.

3 krimihjerter ud af 5

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...