Torsdag den 3. november 2016 havde forlaget Lindhardt og Ringhof inviteret en lille håndfuld krimibloggere til frokost i Café Parterre på Christianshavn for at møde krimiforfatteren Michael Katz Krefeld i anledning af udgivelsen af hans nye bog ”Dybet”.
Jeg var en af bloggerne.
Tre forlags-piger og syvbloggere mødte en meget veloplagt og imødekommende Michael Katz Krefeld, som er en mand, der er ”helt nede på jorden”.
Mens vi nød frokosten, gik snakken livligt om ”Dybet”. Michael Katz Krefeld fortalte, at han havde hentet inspiration til bogen fra James Bulger-sagen fra 1993 fra England, hvor to unge teenagedrenge, slog en lille dreng ihjel.
I det hele taget henter Michael Katz Krefeld ofte inspiration til sine bøger fra hændelser i det virkelige liv.
To af karaktererne i ”Dybet” bliver udstyret med en ny identitet. Krimiforfatteren synes, det er interessant at gøre sig betragtninger over, hvad der egentlig sker med et menneske, som pludselig ikke længere er det menneske, vedkommende var en gang.
Michael Katz Krefeld vil noget andet end bare at underholde med ”Dybet”. Han vil gerne, at læseren får mulighed for se, hvad det er, der kan skabe ondskaben i hovedet på en gerningsmand.
Han fortalte også, at en grundig research er vigtig for ham for at kunne skrive troværdigt.
Han fortalte – til min store undren – at han, som selv skildrer gru og ondskab, næsten ikke kan klare, at læse andre forfatteres gruopvækkende historier. I hvert fald ikke som godnat-læsning, for det giver ham en dårlig nattesøvn.
Michael Katz Krefeld lader en forholdsvis stor del af handlingen i sine bøger foregå på Christianshavn. Grunden hertil er, at han dels selv holder utrolig meget af bydelen, dels også at mange mennesker i det hele taget har et forhold til Christianshavn. Alle mennesker kender ”Huset på Christianshavn” og ”Olsen banden”, som jo netop foregår i denne bydel.
Efter frokost fik vi en coffee to go i hånden – det har jeg aldrig prøvet før -, og med Michael Katz Krefeld som guide gik vi en tur rundt på Christianshavn, hvor han gang på gang kunne udpege steder, hvor hans hovedperson privatdetektiven Ravn igennem nu 4 krimier, færdes til dagligt. Det var rigtig interessant at se. Så nu ved jeg, hvor Ravns og hans journalistven Eduardos både ligger opankrede, og hvor Ravns stamværtshus ”Havodderen” ligger, ja, og hvor Victoria har sit hyggelige antikvariat.
Efter den guidede tur sluttede vi af med et ”familiebillede” efter et par særdeles hyggelige, sjove og interessante timer, som vi havde haft i selskab med en virkelig god dansk krimiforfatter.
Stor tak til både Michael Katz Krefeld og pigerne fra Lindhardt og Ringhof for en god oplevelse.
Som blogger sætter jeg umådelig stor pris på sådanne bloggermøder. Det giver en inkarneret krimilæser som mig så meget at få lov til at møde forfatterne helt tæt på.
Michael Katz Krefeld gav i øvrigt også udtryk for, at han satte stor pris på bloggerne, fordi han ved, at det, de skriver i deres anmeldelser, kommer lige fra et passioneret krimihjerte.