”Bundfald” af Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

Beskrivelse:

“Bundfald” er en spændende og hårrejsende krimi baseret på virkelige hændelser. En traumatisk barndom har ført et søskendepar på forskellige veje i livet. Hvor Marlene er en mønsterbryder, der tilsyneladende har lagt fortiden bag sig og gjort karriere i Københavns travle erhvervsliv, er Ronny derimod blevet en misbruger bosat i Nakskov.
I sin fritid er Marlene involveret i De Brændte Børns Familie – en gruppe af voksne, der som børn har været udsat for overgreb, og som nu afslører og opsøger pædofile gerningsmænd. Da Ronny bliver fundet død under mystiske omstændigheder, men politiet henlægger sagen, beslutter Marlene sig for at tage sagen i egen hånd.
I “Bundfald” opdager Marlene snart tråde mellem brorens død i udkantsdanmark og langt ind i Danmarks magtfulde kredse.

Anmeldelse:

Man behøver bare at se på det ene forfatternavn: Lisbeth Zornig og bogens titel ”Bundfald” for at fornemme, hvad denne bog handler om, for når man har læst om hende, læst bog og artikler af hende og set TV med hende, ved man, hvad det er, der optager hende. Det er hendes store interesse for, indsigt i og behov for at hjælpe svigtede og misbrugte børn.

De svigtede og misbrugte børn er netop omdrejningspunktet i ”Bundfald”.

Bogen beskriver på forfærdende vis, hvad adskillige – især piger har været igennem, som følge af modbydelige pædofiles abnorme behov. Ganske vist er bogen fiktion, men med Lisbet Zornigs viden og indsigt, er der for mig ingen tvivl om, at de beskrivelser, som bogen indeholder, er som det, der forgår i virkelighedens verden.

Disse beskrivelser indgår i en thrillermæssig sammenhæng, idet en gruppe af tidligere misbrugte børn som voksne har søgt sammen i en gruppe, hvis formål er at afsløre pædofile.

Der er her tale om pædofile i bred forstand. Det kan være fædre, der har misbrugt deres døtre, mænd som udveksler børneporno af værste slags via nettet og deciderede forbryderorganisationer, som handler med børn.

Gruppen betjener sig af alle former for moderne teknologi, men også et par bevæbnede ”kamptropper” i form af rockere er med på sidelinjen i bestræbelserne for at bekæmpe de pædofile og deres forbindelser.

I gruppen er der forskellige holdninger til, hvordan de selv vil straffe de pædofile, når de er blevet afsløret. Nogle i gruppen mener, at det at blive ”hængt ud” offentligt af dem skal være straffen, mens andre i gruppen foretrækker udøvelse af forskellige former for fysisk afstraffelse, som kan endda også kan ende med drab.

Bogens hovedperson, Marlene har på trods af, at hun har været udsat for vold og misbrug formået at bryde med sin sociale arv. Hendes brødre derimod har ikke formået det. De er

slået ind på en kriminel løbebane.

Især Marlene og hendes bror Ronny og Malenes ”til og fra–kæreste”, journalisten Mathias er fantastisk godt beskrevet.

I det hele taget er personbeskrivelserne gode, og man få en god forståelse for, hvad misbrug fører med sig resten af livet. Også bogens mange forskellige miljøer får man en god indsigt i.

Jeg synes, bogen vil for meget. De mange beskrivelser af hændelser i erhvervslivet og Marlenes kæreste, Mathias fylder for meget. Efter min mening kunne bogen være strammet mere op.

Et par steder synes jeg, tingene passer lidt for godt som ”fod i hose”.

Når det så er sagt, så synes jeg, det er en yderst spændende og tankevækkende bog, og så kan jeg godt lide, at der også er en overraskelse til allersidst.

4 krimihjerter ud af 5

Peoples’s Press 2016 – 494 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som Lyd- og Ebog hos MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...